Blogg

Fantastisk söndagsgryta!

Jisses vilken god långkokt gryta jag gjorde idag! Mathem hade extrapris på högrev utvald av Johan Jureskog och då jag tänkte att det borgade för kvalitet, slog jag till. Och. den.blev.sååååå.god! Till 4 portioner behöver du: 500 gram högrev med fettet bortskuret 4 schalottenlökar 2 msk tomatpuré 3 dl rödvin 1/2 flaska oxbuljong 1/2 trågFortsätt läsa ”Fantastisk söndagsgryta!”

Moules marinieres

Blåmusslor. Hur gott är inte det? Och nyttigt! I det här receptet är det såsen/spadet som har sp i sig och brödet som man gärna äter till för att suga upp den goda såsen 😊 Det här receptet avser att man äter detta som huvudrätt Till 4 personer behöver du: 3 nät blåmusslor 1 bananschalottenlökFortsätt läsa ”Moules marinieres”

En liten räkhistoria

I min familj gillar vi den extra lyxen av en liten förrätt på helgen. Morfar, pappa och även min egen make är/var (morfar finns inte bland oss längre) tillvanda på detta och det beror förstås på att mormor var och mamma är lika matlagningstokiga som jag själv är. Förrätten ska vara liten. Ofta på krogenFortsätt läsa ”En liten räkhistoria”

Korvstroganoff

Husmanskost. Så gott det är. Ibland också energitätt. Men det finns ju trix att ta till för att undvika detta utan att tumma allt för mycket på smakerna. I receptet nedan använder jag Creme fraiche paprika och chili. Den är stark. Om ni föredrar en mildare variant, byt ut mot yoplait fraiche 8%. Till 4Fortsätt läsa ”Korvstroganoff”

Curryremouladsås

Ibland vill man ha något enkelt med krämigt till den panerade fisken eller rostbiffsmackan. Testa då denna goda curryremoulad! För 2 personer behöver du: 2 msk yoplait fraiche 8% 2 msk hellmans lättmajo 1/2 burk Felix cornichoner 2 tsk curry Salt Gör så här: Börja med att fiska upp cornichoner och ta också med syltlökenFortsätt läsa ”Curryremouladsås”

Läser in…

Något gick fel. Ladda om sidan och/eller försök igen.


Följ min blogg

Få nytt innehåll direkt till din inkorg.

%d bloggare gillar detta: